JOHOR Makeup Artist Academy ( @amanizmuaacademy ) Instagram Profile

amanizmuaacademy

JOHOR Makeup Artist Academy

  • 646 posts
  • 1.3k followers
  • 1.4k following

JOHOR Makeup Artist Academy Profile Information

Hi orang Johor Bahru! 🙋
Amaniz Academy kini berada di Galleria@Kotaraya selama 3 hari bermula daripada 24 Jan hingga 26 Jan 2019.

3 hari ni merupakan OPEN DAY kami untuk anda semua yang tertanya tanya tentang class yang Amaniz adakan ‼️ Kami juga ade free gift untuk korang yang datang mendaftar hari ini ‼️ apa tunggu lagi? lets meet us at Galleria@kotaraya untuk penerangan lanjut 💕💕💕

Hi orang Johor Bahru! 🙋 
Amaniz Academy kini berada di Galleria@Kotaraya selama 3 hari bermula daripada 24 Jan hingga 26 Jan 2019.

3 hari ni merupakan OPEN DAY kami untuk anda semua yang tertanya tanya tentang class yang Amaniz adakan ‼️ Kami juga ade free gift untuk korang yang datang mendaftar hari ini ‼️ apa tunggu lagi? lets meet us at Galleria@kotaraya untuk penerangan lanjut 💕💕💕
3 0 1 hour ago

KENAPA WANITA PERLU PANDAI MAKEUP?.
.
💋 Mood Booster.
➡️ Makeup akan membuat anda nampak berseri dan menjadikan mood anda lebih happy.
.
💋 Perlindungan kulit.
➡️ Dapat melindungi kulit dari sinar matahari kerana primer atau foundation kebiasaannya mengandungi "Sun Protection Factor" (SPF).
➡️ Makeup juga dapat melindungi kulit dari pencemaran udara seperti kekotoran dari debu atau asap yg kotor daripada terus terkena ada kulit.
.
💋 Nampak lebih segar dan cantik.
➡️ Wajah dengan makeup akan menampakkan penampilan lebih segar dan cantik walaupun hanya dengan secalit lipstick.
.
💋 Look natural tetap perlukan makeup.
➡️ Anda rasa anda seorang yang ringkas dan sukakan look yg lebih natural tanpa makeup? Anda silap jika fikir muka anda perly dibiarkan tanpa secalit makeup! Sebab look yang natural juga perlukan makeup walaupun hanya dengan makeup yg tipis. Cukup dengan compact powder dan sedikit lipstick warna pink lembut akan membantu anda kelihatan natural seolah-olah tanpa makeup.
.
💋 Kelihatan Profesional.
➡️ Jika anda seorang wanita berkerjaya atau ingin hadir ke sesebuah majlis, penggunaan makeup amat penting kerana anda akan kelihatan lebih berketerampilan, berkeyakinan, segar, dan profesional.
.
💋 Menambah Keyakinan Diri.
➡️ Yessss! Inilah yang sebenarnya membantu menambah keyakinan dalam diri anda sebagai seorang wanita. Bila anda tahu anda nampak cantik, anda akan lebih yakin untuk melangkah.
.
Semoga bermanfaat! Jom belajar makeup sampai pandai! 🤗

Ikhlas,
@amanizmuaacademy
Discover Your Power

KENAPA WANITA PERLU PANDAI MAKEUP?.
.
💋 Mood Booster.
➡️ Makeup akan membuat anda nampak berseri dan menjadikan mood anda lebih happy.
.
💋 Perlindungan kulit.
➡️ Dapat melindungi kulit dari sinar matahari kerana primer atau foundation kebiasaannya mengandungi "Sun Protection Factor" (SPF).
➡️ Makeup juga dapat melindungi kulit dari pencemaran udara seperti kekotoran dari debu atau asap yg kotor daripada terus terkena ada kulit.
.
💋 Nampak lebih segar dan cantik.
➡️ Wajah dengan makeup akan menampakkan penampilan lebih segar dan cantik walaupun hanya dengan secalit lipstick.
.
💋 Look natural tetap perlukan makeup.
➡️ Anda rasa anda seorang yang ringkas dan sukakan look yg lebih natural tanpa makeup? Anda silap jika fikir muka anda perly dibiarkan tanpa secalit makeup! Sebab look yang natural juga perlukan makeup walaupun hanya dengan makeup yg tipis. Cukup dengan compact powder dan sedikit lipstick warna pink lembut akan membantu anda kelihatan natural seolah-olah tanpa makeup.
.
💋 Kelihatan Profesional.
➡️ Jika anda seorang wanita berkerjaya atau ingin hadir ke sesebuah majlis, penggunaan makeup amat penting kerana anda akan kelihatan lebih berketerampilan, berkeyakinan, segar, dan profesional.
.
💋 Menambah Keyakinan Diri.
➡️ Yessss! Inilah yang sebenarnya membantu menambah keyakinan dalam diri anda sebagai seorang wanita. Bila anda tahu anda nampak cantik, anda akan lebih yakin untuk melangkah.
.
Semoga bermanfaat! Jom belajar makeup sampai pandai! 🤗

Ikhlas,
@amanizmuaacademy
Discover Your Power
12 0 22 January, 2019

Have a blessed and beautiful Sunday!

Love,
@amanizmuaacademy
"Discover Your Power"

#amanizqoute #dailyqoute #successfulqoute #qouteoftheday #chaseyourdream #womenempowerment #wonderwoman

Have a blessed and beautiful Sunday!

Love, 
@amanizmuaacademy
"Discover Your Power"

#amanizqoute #dailyqoute #successfulqoute  #qouteoftheday #chaseyourdream #womenempowerment #wonderwoman
8 1 20 January, 2019

HILANGKAN SELULIT?.
.
Kenapa?
Kenapa?
Kenapa?.
.
“Kenapa lah ada timbul kesan-kesan selulit pada kulit aku ni. Lagi-lagi bahagian perut, peha dan belakang lutut. Nak kata aku gemuk tak juga, sebab BMI masih normal. 😖

Jangan anggap tubuh langsing kita tidak terkena selulit. Menurut pakar kajian selulit, wanita bertubuh ramping juga berisiko mengalami selulit.
.
Ada ke cara nak hilangkan selulit ni?? 🤔🤔.
.
Sis kat luar sana jangan risau takut abang kesayangan lari.
.
Jom kami kongsikan petua yang mudah untuk sis follow je😉.
.
👉 Berus Kulit Kering.
~ Gunakan berus badan yang tidak kasar dan buat gerakan membulat. Kaedah ini dapat melancarkan peredaran darah dan menegangkan kulit.
.
👉Buat Skrub Kopi
~ Campurkan 1/4 cawan serbuk kopi, 3 sudu gula, 3 sudu minyak kelapa/zaitun sehingga menjadi pes. Lumurkan dan urut pada tempat bermasalah.
.
👉Sumber Makanan Omega-3
~ Hormon yang seimbang dapat dicapai dengan pengambilan minyak yang sihat. Minyak omega-3 mempunyai banyak khasiat. Contohnya Kacang walnut, chia seed, tuna dan ikan salmon.
.
👉Minyak Aromaterapi
- Anda juga boleh cuba menyapu kan minyak kelapa dara, minyak zaitun, atau krim pelembap organik.
.
👉Cuka Epal
~ Cuka Epal atau apple cider vinegar adalah salah satu cara menghilangkan selulit kerana ianya mempunyai elemen penting membuang toksin dan air yang bertakung pada bahagian berlemak.
.
👉Minum Banyak Air
~ Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari dan pilih sayur dan buah yang mengandungi kandungan air seperti tembikai, lobak putih, timun, dan tomato.
.
👉Elak Stres, Kekalkan Pemakanan Seimbang
~ Mengambil Pemakanan Seimbang dan tidur yang cukup sekurang kurangnya 7 jam sehari untuk menstabilkan hormon dan kelesuan.
.
Let's syantikk😘
Selamat Mencuba! 👍

#tipskurus #tipsamaniz

HILANGKAN SELULIT?.
.
Kenapa?
Kenapa?
Kenapa?.
.
“Kenapa lah ada timbul kesan-kesan selulit pada kulit aku ni. Lagi-lagi bahagian perut, peha dan belakang lutut. Nak kata aku gemuk tak juga, sebab BMI masih normal. 😖

Jangan anggap tubuh langsing kita tidak terkena selulit. Menurut pakar kajian selulit, wanita bertubuh ramping juga berisiko mengalami selulit.
.
Ada ke cara nak hilangkan selulit ni?? 🤔🤔.
.
Sis kat luar sana jangan risau takut abang kesayangan lari.
.
Jom kami kongsikan petua yang mudah untuk sis follow je😉.
.
👉 Berus Kulit Kering.
~ Gunakan berus badan yang tidak kasar dan buat gerakan membulat. Kaedah ini dapat melancarkan peredaran darah dan menegangkan kulit.
.
👉Buat Skrub Kopi
~ Campurkan 1/4 cawan serbuk kopi, 3 sudu gula, 3 sudu minyak kelapa/zaitun sehingga menjadi pes. Lumurkan dan urut pada tempat bermasalah.
.
👉Sumber Makanan Omega-3
~ Hormon yang seimbang dapat dicapai dengan pengambilan minyak yang sihat. Minyak omega-3 mempunyai banyak khasiat. Contohnya Kacang walnut, chia seed, tuna dan ikan salmon.
.
👉Minyak Aromaterapi
- Anda juga boleh cuba menyapu kan minyak kelapa dara, minyak zaitun, atau krim pelembap organik.
.
👉Cuka Epal
~ Cuka Epal atau apple cider vinegar adalah salah satu cara menghilangkan selulit kerana ianya mempunyai elemen penting membuang toksin dan air yang bertakung pada bahagian berlemak.
.
👉Minum Banyak Air
~ Amalkan pengambilan air kosong 8 gelas sehari dan pilih sayur dan buah yang mengandungi kandungan air seperti tembikai, lobak putih, timun, dan tomato.
.
👉Elak Stres, Kekalkan Pemakanan Seimbang
~ Mengambil Pemakanan Seimbang dan tidur yang cukup sekurang kurangnya 7 jam sehari untuk menstabilkan hormon dan kelesuan.
.
Let's syantikk😘
Selamat Mencuba! 👍

#tipskurus #tipsamaniz
2 1 19 January, 2019

You need to discover new things to comfort yourself in any situation 😊

Love,
Amaniz Makeup Academy
"Discover Your Power"

#amanizqoute #dailyqoute #successfulqoute #thursdayqoute #qouteoftheday #chaseyourdream #womenempowerment #wonderwoman

You need to discover new things to comfort yourself in any situation 😊

Love,
Amaniz Makeup Academy
"Discover Your Power"

#amanizqoute #dailyqoute #successfulqoute #thursdayqoute #qouteoftheday #chaseyourdream #womenempowerment #wonderwoman
8 1 17 January, 2019

Here we go! Highlight antara short course kelolaan kami di Amaniz Makeup Academy.
Anyone yang interested untuk kami buat lagi kelas-kelas camni komen "NAK" sekarang!

Share & spread the video!

Love!
Amaniz Makeup Academy
"Discover Your POWER"

Here we go! Highlight antara short course kelolaan kami di Amaniz Makeup Academy. 
Anyone yang interested untuk kami buat lagi kelas-kelas camni komen "NAK" sekarang!

Share & spread the video!

Love!
Amaniz Makeup Academy
"Discover Your POWER"
5 0 17 January, 2019

Orang yang berjaya bermula dengan berimpian,
Impiannya jelas dan mereka bertindak.

Semua tindakan yang mereka ambil dengan satu tujuan atau destinasi iaitu IMPIAN mereka.

Adakah anda juga berimpian? Capai dan gapai impian anda untuk menjadi seorang MUA yang bertauliah bersama kami.

Jika anda bersedia, kami rela membantu.

Ikhlas,
Amaniz Makeup Academy
"Discover Your POWER"

#AmanizQuote #dailyquote #successfulquote #tuesdayquote #quoteoftheday

Orang yang berjaya bermula dengan berimpian,
Impiannya jelas dan mereka bertindak.

Semua tindakan yang mereka ambil dengan satu tujuan atau destinasi iaitu IMPIAN mereka.

Adakah anda juga berimpian? Capai dan gapai impian anda untuk menjadi seorang MUA yang bertauliah bersama kami.

Jika anda bersedia, kami rela membantu.

Ikhlas,
Amaniz Makeup Academy
"Discover Your POWER"

#AmanizQuote #dailyquote #successfulquote #tuesdayquote #quoteoftheday
9 1 17 January, 2019

Admin pun nak join juga ! #maluapabossku

Admin pun nak join juga ! #maluapabossku
15 0 17 January, 2019

Sesi penilaian akhir prestasi CU pertama bagi SKM Makeup Artistry Level 3 pada 4 Dec 2018 di @amanizmuaacademy
.
.

Topic: High Fashion
Apprentice: @makeupbydhiamurad @imanshahira_mua @sazzylee_ @eshaothman_ @makeupby_norlizakosnin .
.

Tahniah kepada semua perantis SKM Level 3 @amanizmuaacademy

#amanizmuaacademy #amanizmakeupartist #amanizteam #amanizapprentice #amanizempire #makeupartistmalaysia #professionalmakeupartist #sijilkemahiranmalaysia #muajb #certificatedmakeupartist #highfashion #highfashionmakeup

Sesi penilaian akhir prestasi CU pertama bagi SKM Makeup Artistry Level 3 pada 4 Dec 2018 di @amanizmuaacademy
.
.

Topic: High Fashion
Apprentice: @makeupbydhiamurad @imanshahira_mua @sazzylee_ @eshaothman_ @makeupby_norlizakosnin .
.

Tahniah kepada semua perantis SKM Level 3 @amanizmuaacademy

#amanizmuaacademy #amanizmakeupartist #amanizteam #amanizapprentice #amanizempire #makeupartistmalaysia #professionalmakeupartist #sijilkemahiranmalaysia #muajb #certificatedmakeupartist #highfashion #highfashionmakeup
18 2 15 January, 2019